BEACH

PRIVLAKA

ZATON HOLIDAY RESORT

NIN

    KRALJIČINA  PLAŽA –  PRIRODNI BOTANIČKI VRT
       Jedinstvena, najdulja i najpoznatija ninska plaža je Kraljičina plaža koju prati legenda o prvom hrvatskom kralju Tomislavu i njegovoj supruzi, kraljici Jeleni, koji su na toj plaži za svog boravka u  Ninu uživali u rijetkim opuštenim obiteljskim trenucima promatrajući nezaboravne zalaske sunca.

Zanimljivo je i to da na putu do plaže treba prijeći desetak metara dugi plićak, a u njezinoj se blizini nalazi najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj gdje se od 1960. odvija ljetna terapija pod medicinskim nadzorom već punih 40 godina. Do plaže je izgrađena mreža pješačkih edukativnih staza koje prolaze kroz jedinstveno okruženje gdje rame uz rame leži čak 4 NATURA 2000 staništa s endemičnim i rijetkim biljnim vrstama. Upravo takvo oblikovanje prirode prema tumačenju biologa predstavlja prirodni botanički jedinstveni  u Hrvatskoj, a možda i u Europi.

 

 

     ZATON HOLIDAY RESORT
        Uređena pješčana plaža duga 1,5 km s brojnim sadržajima i smatrana je jednom od najboljih u Hrvatskoj. Idealna je za obitelji s djecom koja se mogu slobodno kupati i plitkom moru, koristiti brojna igrališta i potražiti osvježenje u hladu borova. Mladi i odrasli mogu birati između raznih zabavnih aktivnosti i sportskih sadržaja poput tobogana, aquagana, iceberga, jumping centra, odbojke na pijesku i mnogobrojnih drugih vodenih sportova. Zbog iznimne kvalitete i čistoće mora, dobitnica je međunarodnog priznanja za plažu Plave zastave.

 

 

      Plaža Bilotinjak je prirodna pješčana plaža udaljena 2 km od starogradske jezgre, a nalazi se u Zadarskom kanalu. Skrivena je te se može u potpunosti uživati u prirodi i prirodnom okruženju. Ona je predviđena za odmor i boravak vlasnika s kućnim ljubimcima, a nalazi se uz svjetski poznate plaže Kampa Zaton i Zaton Holiday Resorta.

 

© z.style3000@gmail.com